"Fino de Aroma" міжнародний класифікатор какао-бобів
Квіткові, фруктові, горіхові та солодові нотки ... Такі смакові і ароматичні властивості притаманні какао-бобам Фіно де Арома, що відрізняє їх від інших какао-бобів.
Міжнародна Асоціація Какао (ICCO) виділяє какао «Фіно де Арома» в окрему категорію і описує його винятковий смак та аромат. На частку какао Фіно де Арома доводиться всього лише 8% світового виробництва какао-бобів. 76% світового обсягу цього какао виробляється в Колумбії, Еквадорі, Венесуелі і Перу.
Компанія CasaLuker займає 35% від загального виробництва какао-бобів в Колумбії і близько 9% світового виробництва. CasaLuker, розташована в Еквадорі, є першим експортером какао-бобів вищого сорту в цій країні.
Какао-боби «Criollo» та «Trinitario»
Какао-боби сорту «Кріольо» і «Трінітаріо» за своїми смаковими і ароматичними характеристиками відрізняються від какао-бобів сорту «Форастеро».
Володарі м'якого смаку і ніжного аромату, какао-боби «Трінітаріо» відносяться до какао Фіно де Арома, в зв'язку з чим дуже високо цінуються в світі. Сорт какао-бобів «Трінітаріо» з'явився шляхом схрещування какао «Кріоліьо» і «Форастеро» і вирощується в основному в Колумбії, Еквадорі, Перу і Венесуелі.
Найпоширенішим та найдешевшим в світі видом какао є сорт «Форастеро», так як він дуже стійкий до кліматичних змін. Какао «Форастеро» відрізняється кислувато-терпким смаком. Основні області вирощуання цього какао розташовані в Африці. Найменше в світі виробляється какао-бобів сорту «Кріольо», які також відносяться до категорії какао Фіно де Арома.
Придбати продукцію з какао бобів Criollo (Fino de Aroma), можете в нашому магазині:
- Какао боби Кріолло. Репортаж з Андрієм Гречаним про бобі із Венесуели.
- Приготування шоколаду в домашніх умовах, власними руками. Покрова інструкція, фото та відео.