Цукор темний Muscovado, нерафінований, 500г
- Немає в наявності
140 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 400 грн
- +380 (63) 196-38-35Менеджер Яна
Цукор мусковадо - також називають Барбадоським цукром, Кхандсарі або Кханда, він є одним з найменш рафінованих цукрів. Це нерафінований тростинний цукор, що містить натуральну патоку. Він має насичений коричневий колір, вологу текстуру та за смаком, схожий на іриски. Також багато гурманів відзначають в його смаку ноти житнього хліба та родзинок.
Мусковадо зазвичай використовується, щоб надати кондитерським виробам, таким як печиво, тістечка і цукерки, більш глибокого смаку, але його можна також додавати і до несолодких страв, таких як маринад для м'яса і курки, що надасть готоввій страві неповторний аромат, апетитний колір і смак.
Мусковадо часто сприймається як цукор крафтового виробництва, так як спосіб його виробництва - низькотехнологічний, цукор мусковадо виготовляється більш трудомісткими методами , ніж комерційний білий або коричневий цукор. Його виготовляють із соку цукрової тростини шляхом випарювання патоки. В результаті виходить вологий темно-коричневий цукор, який має текстуру вологого піску. Високий вміст чорної патоки надає цукру складний смак - з відтінками іриски і трохи гірким присмаком. В даний час основним виробником цукру мусковадо є Індія.
Мусковадо містить таку саму кількість калорій, що і в звичайний блий цукор - близько 4 калорій на грам - але, також, містить велику залишкову кількість мінералів, таких як магній, калій, кальцій і залізо, завдяки високому вмісту патоки. Крім того, меляса в мусковадо містить деякі антиоксиданти, в тому числі галлову кислоту і інші поліфеноли, які допомагають запобігти пошкодження клітин, викликаних нестабільними молекулами, відомими як вільні радикали.
Як можна використовувати мусковадо?
Насичений смак мусковадо, схожий на іриску або трохи підгорілу карамель, добре поєднується з випічкою з темного борошна або какао і несолодкими стравами.
Деякі популярні способи використання цукру мусковадо:
- Шоколадна випічка.Використовуйте мусковадо в тістечках, Брауні або шоколадному печиво.
- Медова та імбирна випічка. Мусковадо підкреслює та посилює аромати меду і імбиру.
- Кава. Додайте мусковадо в гарячу каву для складного відтінку солодощів, яка добре поєднується з гірким смаком напою.
- Домашнє морозиво. Використовуйте цукор мусковадо, щоб створити гірко-солодкий карамельний смак, схожий з крем-брюле.
- Соус для барбекю і підливи для м'ясних страв. Використовуйте цукор мусковадо, щоб посилити димний смак м'яса і додати карамельних відтінків в підливу.
- Маринади. Змішайте цукор мусковадо з оливковою олією, лимоном (оцтом), травами і спеціями, щоб замаринувати м'ясо перед смаженням.
- Каші. Посипте мусковадо гарячу кашу для багатого аромату. Доповніть горіхами і фруктами. Особливо добре він підходить для вівсянки.
- Салатна заправка. Використовуйте цукор мусковадо, щоб додати карамельну солодкість приправі та складного смаку звичайним овочам.
- Іриска або карамель. Мусковадо надає кондитерським виробам з глибокого смакоу патоки.
Зберігати цукор мусковадо слід в герметичному контейнері, щоб зменшити втрату вологи. Якщо він затвердіє, покладіть на нього вологе паперовий рушник на ніч, і він стане м'яким.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Індонезія |
Форма випуску | Цукровий пісок |
Тип цукру | Тростинний коричневий |
Упаковка | Пакет |
Вага | 500 г |
Ціна за 1 кг | 255 |
- Ціна: 140 ₴/упаковка