Какао-боби сирі, сорт "Criollo" (Кріолло) зібрані в Венесуелі на плантаціях в зоні Sur de Lago (штат ZULIA), врожаю 2021 року (данна партія прибула в Україну 3 грудня 2021р.) Ступінь ферментації F1 (85-97% ферментованих бобів). Особливою ознакою якісно ферментованих бобів є наявність білого нальоту (сивини) на поверхні боба. Ідеальний варіант для приготування шоколаду. Какао боби гарно відкривають свій смак та аромат після переробки в меланжері, конширувати не потрібно.
Найкращі для вживання у сирому вигляді. Неповторний смак та аромат вже відчувається на етапі відкриття упаковки. Тонка приємна гіркуватість, м'яка терпкість, виражений шоколадний смак з глибоким та насиченим ароматом меду та тропічних фруктів.
Тільки какао боби сорта Кріолло мають тонку оболонку - какао веллу. Особливо їх аромат та смак розкривається під час обсмажування, рекомендуємо це робити в духовці при температурі до 130 градусів, розклавши їх тонким шаром.
Боби какао мають величезну цінність для здоров'я людини. Завдяки своїм якостям, вони здатні прискорювати процеси метаболізму в організмі людини, що призводить до збільшення якості та тривалості життя, крім цього покращується стан сердцево-судинної системи. Какао-боби — це один з найкращих природніх антиоксидантів. В бобах какао міститься багато магнію, йоду, цинку, фосфору та інших мінералів, необхідних для організму людини.
Ароматні какао боби з Венесуели, вважаються кращими в усьому світі, а деякі окремі сорти, визнані еталоном якості серед какао бобів.
У Венесуелі виростають природні гібриди какао бобів, сорти Criollo і Trinitario. Саме наявність, в більшій чи меншій кількості, різних гібридів сорти Criollo є основною відмінною ознакою венесуельського какао.
Всі види какао бобів, вирощених в Венесуелі, прийнято ділити по зонах, на територіях яких розташовані плантації какао дерев.
Детально про боби сорту Criollo із Венесуели, можете переглянути в відео, знаходиться в розділі Статті на нашому сайті: "Какао боби Кріолло. Репортаж з Андрієм Гречаним про боби із Венесуели".
Загальні характеристики какао бобів:
- Theobroma cacao L, Criollo;
- ферментовані F1 (85-97%), висушені, відсортовані, відбірні;
- даний продукт не містить генетично модифікованого матеріалу;
- не містить BSE / TSE;
- не містить глютен;
На заході країни, на березі озера Маракайбо, розташована зона, відома в усьому світі під назвою Sur del Lago. Фахівці відвідали десятки різних плантацій на території цього штату провели безліч зустрічей з виробниками, вивчали їх технологію, а також визначили
головні особливості какао бобів, вироблених в зоні Sur del Lago.
Грунтуючись на власних висновках і висновках, ми відносимо
какао боби, вирощені в цій зоні, до кращих в Венесуелі на
плантаціях цього регіону переважають різновиди сорту Criollo Саме в цьому регіоні в достатній кількості можна зустріти какао Criollo в чистому вигляді, яке має досить екзотичним смаком і ароматом.
ФЕРМЕНТАЦІЯ КАКАО БОБІВ:
Данні какао боби мають ступінь ферментації F1.
Ферментація є первинною стадією обробки свіжих какао бобів. Виробники приділяють особливу увагу даному процесу. Оскільки, саме ферментація впливає на кінцевий смак, післясмак та аромат кінцевого продукту - шоколаду. Виробники какао бобів поділять ферментацію на два ступеня: F1 (найвища ступінь) та F2 (середня ступінь).
Какао боби F1 — ступінь ферментації всіх зерен в загальній масі становить від 85 до 97 відсотків.
Детально про ферментацію бобів дивіться в відео на нашому сайті, в розділі Статті: "Какао боби Кріолло. Репортаж з Андрієм Гречаним про боби із Венесуели".
Основні | |
---|---|
Вага | 1000 г |
Країна виробник | Венесуела |
Тип | Какао-боби |
Упаковка | Дой-пак |
- Ціна: 860 ₴/кг