Какао боби Кріолло (Criollo F2), Венесуела 250г
- Немає в наявності
150 ₴/упаковка
Мінімальна сума замовлення на сайті — 400 грн
- +380 (63) 196-38-35Менеджер Яна
Какао-боби сирі, сорт "Criollo" (Кріолло) зібрані в Венесуелі на плантаціях в зоні BARLOVENTO (штат Miranda), врожаю 2021 року (данна партія прибула в Україну 3 грудня 2021р.). Ідельний варіант для вживання в сирому вигляді, як елемент здорового харчування.
Чудовий мікс відмінних какао-бобів Кріолло, зібраних з усієї зони Барловенто, що знаходиться в центральній частині Венесуели. Мають ніжний шоколадний аромат, тривалий післясмак. Тільки какао боби сорта Кріолло мають тонку оболонку - какао веллу. Особливо їх аромат та смак розкривається під час обсмажування, рекомендуємо це робити в духовці при температурі до 130 градусів, розклавши їх тонким шаром.
Боби какао мають величезну цінність для здоров'я людини. Завдяки своїм якостям, вони здатні прискорювати процеси метаболізму в організмі людини, що призводить до збільшення якості та тривалості життя, крім цього покращується стан сердцево-судинної системи. Какао-боби — це один з найкращих природніх антиоксидантів. В бобах какао міститься багато магнію, йоду, цинку, фосфору та інших мінералів, необхідних для організму людини.
Ароматні какао боби з Венесуели, вважаються кращими в усьому світі, а деякі окремі сорти, визнані еталоном якості серед какао бобів.
У Венесуелі виростають природні гібриди какао бобів, сорти Criollo і Trinitario. Саме наявність, в більшій чи меншій кількості, різних гібридів сорти Criollo є основною відмінною ознакою венесуельського какао.
Всі види какао бобів, вирощених в Венесуелі, прийнято ділити по зонах, на територіях яких розташовані плантації какао дерев.
Детально про боби сорту Criollo із Венесуели, можете переглянути в відео. Відео знаходиться в розділі Статті на нашому сайті: "Какао боби Кріолло. Репортаж з Андрієм Гречаним про боби із Венесуели".
Загальні характеристики какао бобів:
- Theobroma cacao L, Criollo;
- ферментовані F2, висушені, відсортовані;
- даний продукт не містить генетично модифікованого матеріалу;
- не містить BSE / TSE;
- не містить глютен;
В центральному регіоні країни розташована одна з найбільших зон вирощування какао. Більш 30`000га землі відведено під виробництво какао бобів.
Какао, вироблене в цій зоні, відоме у всьому світі під назвою Carenero Superior.
Назва цього сорту бере свій початок від маленького старовинного містечка Carenero. На території міста знаходився знаменитий у усьому світі порт, з гавані якого, в стародавні часи, вирушав найцінніший товар Венесуели какао. Звідси з часів конкістадорів експортувалося абсолютно все какао, вироблене в цьому регіоні.
На сьогоднішній день від колишньої слави цього порту залишилася лише історія, але знаменита якість какао бобів нагадує нам про велику значимість цього маленького портового містечка.
Різновиди сортів какао цієї зони містять від 30 до 50% какао Criollo, що надає особливий і неповторний смак і аромат шоколаду, виготовленого з цих какао бобів.
ФЕРМЕНТАЦІЯ КАКАО БОБІВ:
Данні какао боби мають ступінь ферментації F2.
Ферментація є первинною стадією обробки свіжих какао бобів. Виробники приділяють особливу увагу даному процесу. Оскільки, саме ферментація впливає на кінцевий смак, післясмак та аромат кінцевого продукту - шоколаду. Виробники какао бобів поділять ферментацію на два ступеня: F1 (найвища ступінь) та F2 (середня ступінь).
Какао боби F2 — ступінь ферментації всіх зерен в загальній масі становить від 55 до 70 відсотків.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Венесуела |
Тип | Какао-боби |
Вага | 250 г |
Упаковка | Дой-пак |
Виробник | Miranda |
- Ціна: 150 ₴/упаковка